DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.

Potrebno je
- 2 vanilina šećera
- 400 ml soka od limuna
- 2 kg krušaka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
- 750 g jabuka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
- 1 kg smeđeg šećera
Priprema:
Vrućom vodom i deterdžentom dobro operite tegle. Zatim ih isperite, ocedite i stavite u zagrejanu rernu. Pomešajte vanilin šećer sa 100 ml limunovog soka, pa mešajte, sve dok se ne istopi. U šerpu sipajte 570 ml vode pa stavite kruške, limunov sok sa vanilinim šećerom, i kuvajte na tihoj vatri, 35 minuta. Umešajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer pa pojačajte temperaturu. Kad provri kuvajte još 35 minuta, uz često mešanje. Sipajte ostatak limunovog soka pa kuvajte još 5 minuta. Prespite u posudu i ostavite još 10 minuta. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite.
Možda vas zanima:

DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.

DŽEM OD ŠIPKA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Bio je omiljen u staroj Jugoslaviji, a sada se retko pravi
Bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog, bićete oduševljeni ukusom.

AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.

DŽEM OD DINJA S ĐUMBIROM U neverovatnom spoju ukusa, za najbolji početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.

SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

DOMAĆI SOK OD RUŽE Toliko jednostavne pripreme, a nikad ukusniji, zamirisaće cela kuća
Divnog mirisa i još boljeg ukusa.

DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak koji će vas rashladiti u momentu, savršen za tople dane
Držite do 5 dana u frižideru.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, topi
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)