DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
Potrebno je
- 2 vanilina šećera
- 400 ml soka od limuna
- 2 kg krušaka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
- 750 g jabuka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
- 1 kg smeđeg šećera
Priprema:
Vrućom vodom i deterdžentom dobro operite tegle. Zatim ih isperite, ocedite i stavite u zagrejanu rernu. Pomešajte vanilin šećer sa 100 ml limunovog soka, pa mešajte, sve dok se ne istopi. U šerpu sipajte 570 ml vode pa stavite kruške, limunov sok sa vanilinim šećerom, i kuvajte na tihoj vatri, 35 minuta. Umešajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer pa pojačajte temperaturu. Kad provri kuvajte još 35 minuta, uz često mešanje. Sipajte ostatak limunovog soka pa kuvajte još 5 minuta. Prespite u posudu i ostavite još 10 minuta. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite.
Možda vas zanima:
DŽEM OD SMOKAVA BUDI SVA ČULA Savršen za krofne i palačinke, poćiće vam voda na usta
Savršenog mirisa i ukusa, pravićete stalno.
BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DŽEM OD KAJSIJA OD SAMO 2 SASTOJKA Isti je kao onaj iz bakine kuhinje, svaki zalogaj budi nostalgiju na detinjstvo
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
DŽEM OD BRESKVI I VANILE Prste ćete polizati koliko je neodoljiv, kao osmišljen za proleće
Džem od breskvi i vanile recept.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)