DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

10:00

Bakina vanglica 0

Aroma vanile daje poseban šmek.

džem od krušaka i vanile
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 vanilina šećera
  • 400 ml soka od limuna
  • 2 kg krušaka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
  • 750 g jabuka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
  • 1 kg smeđeg šećera

Priprema:

Vrućom vodom i deterdžentom dobro operite tegle. Zatim ih isperite, ocedite i stavite u zagrejanu rernu.  Pomešajte vanilin šećer sa 100 ml limunovog soka, pa mešajte, sve dok se ne istopi. U šerpu sipajte 570 ml vode pa stavite kruške, limunov sok sa vanilinim šećerom, i kuvajte na tihoj vatri, 35 minuta. Umešajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer pa pojačajte temperaturu. Kad provri kuvajte još 35 minuta, uz često mešanje. Sipajte ostatak limunovog soka pa kuvajte još 5 minuta. Prespite u posudu i ostavite još 10 minuta. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading