MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
Potrebno je
- 3 kg crvene paprike
- 1,5 kg patlidžana
- 1,5 kg paradajza
- 150 g belog luka
- 2 dl ulja
- 250 g ljutih papričica
- kašika šećera i soli
Priprema:
Ispecite patlidžan, paprike i paradajz pa ih oljuštite i sameljite na mašini za meso. U veću šerpu sa zagrejanim uljem dodajte mleveno povrće. Posolite i dodajte so i seckani beli luk. Dinstajte 10 do 15 minuta, pa dodajte prepečene ljute papričice. Sipajte pinđur u tople, sterilizovane tegle pa zatvorite i okrenite naopačke. Ostavite da se hladi preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
PINĐUR LIČI NA AJVAR ALI OVO GA RAZLIKUJE imamo tradicionalni recept za ovaj pikantni namaz
Pinđur i ajvar se razlikuju po sastojcima i načinu pripreme. Za pripremu ovog namaza nije potrebno da meljete paprike. Priprema pinđura traje znatno kraće.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)