MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome

Ivana Pavlović

15:00

Bakina vanglica 0

Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.

makedonski pinđur
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 kg crvene paprike
  • 1,5 kg patlidžana
  • 1,5 kg paradajza
  • 150 g belog luka
  • 2 dl ulja
  • 250 g ljutih papričica
  • kašika šećera i soli

Priprema:

Ispecite patlidžan, paprike i paradajz pa ih oljuštite i sameljite na mašini za meso. U veću šerpu sa zagrejanim uljem dodajte mleveno povrće. Posolite i dodajte so i seckani beli luk. Dinstajte 10 do 15 minuta, pa dodajte prepečene ljute papričice. Sipajte pinđur u tople, sterilizovane tegle pa zatvorite i okrenite naopačke. Ostavite da se hladi preko noći. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading