BUNDEVARA SA MLEVENIM KEKSOM Cimet joj daje posebnu aromu, prava poslastica za sladokusce

Tatjana Badarević

17:00

Bakina vanglica 0

Ovo je poslastica kojoj nećete moći da odolite.

bundevara
Shutterstock

Bundevara sa mlevenim keksom je raj za vaša nepca.

Sastojci:

500 g tankih kora
500 g rendane bundeve
10 kašika šećera
10 kašika mlevenog keksa
5 jaja
po ukusu cimeta
1 kesica vanilin šećera
po potrebi ulje

Priprema:

U šerpu staviti malo ulja, zagrejati dodati bundevu i šećer. Dinstati nekoliko minuta, pa skloniti sa ringle da se ohladi. Kada se fil ohladi dodati jaja, mleveni keks, vanilin šećer i cimeta po ukusu. Sve dobro izmešati. Uzeti jednu koru, poprskati je uljem i posuti kašikom šećera. Staviti preko nje drugu koru, poprskati je uljem i rasporediti malo fila. Treća kora se filuje isto kao i prva, a cetvrta isto kao druga. Kore uviti u rolnu. U tepsiju staviti pek papir i ređati filovane rolne. Peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. Pečenu bundevaru posuti šećerom u prahu.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading