BUNDEVARA SA MLEVENIM KEKSOM Cimet joj daje posebnu aromu, prava poslastica za sladokusce
Ovo je poslastica kojoj nećete moći da odolite.
Bundevara sa mlevenim keksom je raj za vaša nepca.
Sastojci:
500 g tankih kora
500 g rendane bundeve
10 kašika šećera
10 kašika mlevenog keksa
5 jaja
po ukusu cimeta
1 kesica vanilin šećera
po potrebi ulje
Priprema:
U šerpu staviti malo ulja, zagrejati dodati bundevu i šećer. Dinstati nekoliko minuta, pa skloniti sa ringle da se ohladi. Kada se fil ohladi dodati jaja, mleveni keks, vanilin šećer i cimeta po ukusu. Sve dobro izmešati. Uzeti jednu koru, poprskati je uljem i posuti kašikom šećera. Staviti preko nje drugu koru, poprskati je uljem i rasporediti malo fila. Treća kora se filuje isto kao i prva, a cetvrta isto kao druga. Kore uviti u rolnu. U tepsiju staviti pek papir i ređati filovane rolne. Peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. Pečenu bundevaru posuti šećerom u prahu.
Bonus video:
SAVRŠEN DORUČAK Domaći burek sa mesom od gotovih kora, gotov očas posla!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
TROUGLIĆI SA SIROM Domaće pecivo, meko kao duša, deca ga obožavaju!
Lisnati trouglići punjeni sirom, idealni za doručak ili večeru.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Bakin recept sa krompirom nema greške, svi će tražiti dodatak!
Posne punjene paprike se prave od samo nekoliko sastojaka.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Toliko je ukusna da ćete je praviti i kada ne postite
Ako tražite jednostavan i ukusan recept za posni obrok, ova pita sa pečurkama je pravi izbor. Kombinacija hrskavih kora i bogatog nadeva od pečuraka čini je idealnom za ručak, večeru ili posluženje gostima. Brzo se priprema i garantuje savršen ukus
Komentari (0)