BUNDEVARA SA MLEVENIM KEKSOM Cimet joj daje posebnu aromu, prava poslastica za sladokusce
Ovo je poslastica kojoj nećete moći da odolite.
Bundevara sa mlevenim keksom je raj za vaša nepca.
Sastojci:
500 g tankih kora
500 g rendane bundeve
10 kašika šećera
10 kašika mlevenog keksa
5 jaja
po ukusu cimeta
1 kesica vanilin šećera
po potrebi ulje
Priprema:
U šerpu staviti malo ulja, zagrejati dodati bundevu i šećer. Dinstati nekoliko minuta, pa skloniti sa ringle da se ohladi. Kada se fil ohladi dodati jaja, mleveni keks, vanilin šećer i cimeta po ukusu. Sve dobro izmešati. Uzeti jednu koru, poprskati je uljem i posuti kašikom šećera. Staviti preko nje drugu koru, poprskati je uljem i rasporediti malo fila. Treća kora se filuje isto kao i prva, a cetvrta isto kao druga. Kore uviti u rolnu. U tepsiju staviti pek papir i ređati filovane rolne. Peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. Pečenu bundevaru posuti šećerom u prahu.
Bonus video:
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KAO IZ PEKARA Recept koji čini da bude još mekša i sočnija
Da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)