POTKOVICE Prhki kolači iz bakine kuhinje koji se tope u ustima
Slatki i neodoljivi, savršeni za svečanu trpezu.
Potrebno je:
- 550 g brašna
- 400 g masti
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 limuna
Za posipanje:
- 100 g prah-šećera
Priprema:
Mast penasto umutite, dodajte šećer i sjedinite mućenjem. Dodajte jaja, so, rendanu koru limuna, orahe i brašno. Umesite glatko testo. Odvajajte po lopticu testa i oblikujte potkovice. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12 minuta. Kada se prohlade, uvaljajte ih u prah-šećer.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)