POTKOVICE Prhki kolači iz bakine kuhinje koji se tope u ustima

Ivana Pavlović

10:30

Bakina vanglica 0

Slatki i neodoljivi, savršeni za svečanu trpezu.

potkovice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 550 g brašna
  • 400 g masti
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 2 jajeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 limuna

Za posipanje:

  • 100 g prah-šećera

Priprema:

Mast penasto umutite, dodajte šećer i sjedinite mućenjem. Dodajte jaja, so, rendanu koru limuna, orahe i brašno. Umesite glatko testo. Odvajajte po lopticu testa i oblikujte potkovice. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12 minuta. Kada se prohlade, uvaljajte ih u prah-šećer.

@moja.trpeza Tortilja sa piletinom i povrćem Sastojci: 300 g pilećih grudi 150 g praziluka 100 g pečuraka Chili sos, so 4 tortilje Majonez Priprema: Isecite piletinu na trakice i propržite s prazilukom. Dodajte pečurke, chili sos i so, pa dinstajte dok ne omekša. Na tortilje premažite majonez, rasporedite fil, urolajte i kratko zapecite u suvom tiganju sa svih strana. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral ♬ suono originale - Jr Stit

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading