POTKOVICE Prhki kolači iz bakine kuhinje koji se tope u ustima
Slatki i neodoljivi, savršeni za svečanu trpezu.
Potrebno je:
- 550 g brašna
- 400 g masti
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 limuna
Za posipanje:
- 100 g prah-šećera
Priprema:
Mast penasto umutite, dodajte šećer i sjedinite mućenjem. Dodajte jaja, so, rendanu koru limuna, orahe i brašno. Umesite glatko testo. Odvajajte po lopticu testa i oblikujte potkovice. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12 minuta. Kada se prohlade, uvaljajte ih u prah-šećer.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)