LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

Potrebno je:
- 2 jaja
- 400 g brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera
- limunova kora
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kg šljiva
- pola kašičice cimeta
- 1 kašika ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju otopite 50 g putera, pa dodajte polutke šljiva i promešajte. Umešajte polovinu šećera, vanilin šećer, cimet i rum, pa kratko prokuvajte. Zatim, pustite da se prohladi. U brašno rukama umešajte ostatak puter, pa dodajte ostatak šećera. Onda dodajte jaja i limunovu koru, pa zamesite testo. Podelite testo na dva dela, pa oklagijom razvucite kore. Koru stavite u pleh obložen pek papirom i pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom izvadite i dodajte smesu sa šljivama. Preko njih stavite drugu koru. Vratite u rernu i nju ispecite.
Možda vas zanima:

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.

POLICAJKA Izdašna poslastica puna čokolade i oraha, recept koji bi trebalo da zapišete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)