LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi

Ivana Pavlović

17:00

Bakina vanglica 0

Klasik na drugačiji način.

lenja pita sa šljivama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 400 g brašna
  • 250 g putera
  • 200 g šećera
  • limunova kora
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kg šljiva
  • pola kašičice cimeta
  • 1 kašika ruma

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju otopite 50 g putera, pa dodajte polutke šljiva i promešajte.  Umešajte polovinu šećera, vanilin šećer, cimet i rum, pa kratko prokuvajte. Zatim, pustite da se prohladi. U brašno rukama umešajte ostatak puter, pa dodajte ostatak šećera. Onda dodajte jaja i limunovu koru, pa zamesite testo. Podelite testo na dva dela, pa oklagijom razvucite kore. Koru stavite u pleh obložen pek papirom i pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom izvadite i dodajte smesu sa šljivama. Preko njih stavite drugu koru. Vratite u rernu i nju ispecite.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading