LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 400 g brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera
- limunova kora
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kg šljiva
- pola kašičice cimeta
- 1 kašika ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju otopite 50 g putera, pa dodajte polutke šljiva i promešajte. Umešajte polovinu šećera, vanilin šećer, cimet i rum, pa kratko prokuvajte. Zatim, pustite da se prohladi. U brašno rukama umešajte ostatak puter, pa dodajte ostatak šećera. Onda dodajte jaja i limunovu koru, pa zamesite testo. Podelite testo na dva dela, pa oklagijom razvucite kore. Koru stavite u pleh obložen pek papirom i pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom izvadite i dodajte smesu sa šljivama. Preko njih stavite drugu koru. Vratite u rernu i nju ispecite.
Možda vas zanima:
LENJA PITA BEZ RAZVLAČENJA TESTA Kolač detinjstva koji osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostvana, a ukus fantastičan.
LENJA PITA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Sočna i slatka, a mekana kao duša.
LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za prave sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola odmah.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)