LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za prave sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 250 g margarina
- 1 šolja šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 50 ml mleka
- 600 g brašna
- 1 kg jabuka
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g šećera
- malo šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Margarin umutite penasto sa šećerom. Onda dodajte jaja i mleko i sve umutite. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo pa zamesite testo. Podelite ga na 2 jufke, pa ostavite da odstoji 15 minuta. Oljuštite i izrendajte jabuke, pa im dodajte šećere i cimet. Razvucite jednu jufku u koru , pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Preko kore nanesite fil od jabuka. Potom, razvucite i drugu koru i stavite preko jabuka. Izbockajte viljuškom. Pecite lenju pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LENJA PITA BEZ RAZVLAČENJA TESTA Kolač detinjstva koji osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostvana, a ukus fantastičan.
LENJA PITA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Sočna i slatka, a mekana kao duša.
LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)