LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Sočna i slatka, nestaće sa stola odmah.

lenja pita sa jabukama
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 jaja
  • 250 g margarina
  • 1 šolja šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 50 ml mleka
  • 600 g brašna
  • 1 kg jabuka
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 g šećera
  • malo šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Margarin umutite penasto sa šećerom. Onda dodajte jaja i mleko i sve umutite. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo pa zamesite testo. Podelite ga na 2 jufke, pa ostavite da odstoji 15 minuta.  Oljuštite i izrendajte jabuke, pa im dodajte šećere i cimet. Razvucite jednu jufku u koru , pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Preko kore nanesite fil od jabuka. Potom, razvucite i drugu koru i stavite preko jabuka. Izbockajte viljuškom. Pecite lenju pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

 

Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint

 

 

Komentari (0)