PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g srednje debelih kora za pitu
Za fil:
- 2 veze blitve (u jednoj vezi ima 5 -6 listova blitve)
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 3 kašike kisele pavlake
Za premazivanje kora:
- 1 čaša (čaša od 2 dl) gazirane vode
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša kukuruznog brašna
- (sitno mleveno brašno ne palenta)
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite blitvu, pa je sitno iseckajte i posolite. Ostavite tako 15 minuta, pa rukom dobro ocedite. Dodajte usitnjen sir, 3 jajeta i 3 kašike kisele pavlake. U jednu posudu stavite 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruznog brašna, praška za pecivo i so. Sjedinite smesu. akaore premažite sa premazom. apareko treće kore nanesite fil od blitve i sira. Urolajte i ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostatkom premaza premažite rolate. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)