PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g srednje debelih kora za pitu
Za fil:
- 2 veze blitve (u jednoj vezi ima 5 -6 listova blitve)
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 3 kašike kisele pavlake
Za premazivanje kora:
- 1 čaša (čaša od 2 dl) gazirane vode
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša kukuruznog brašna
- (sitno mleveno brašno ne palenta)
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite blitvu, pa je sitno iseckajte i posolite. Ostavite tako 15 minuta, pa rukom dobro ocedite. Dodajte usitnjen sir, 3 jajeta i 3 kašike kisele pavlake. U jednu posudu stavite 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruznog brašna, praška za pecivo i so. Sjedinite smesu. akaore premažite sa premazom. apareko treće kore nanesite fil od blitve i sira. Urolajte i ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostatkom premaza premažite rolate. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)