SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 1 kg jagoda
- 1 kg šećera
- 400 ml vode
Priprema:
U šerpi zakuvajte vodu sa šećerom oko 5 minuta. Onda jagode operite i odvojte od peteljke. Dodajte ih u šerpu s ključalom vodom. Penu lagano skupljajte kašikom. Kuvajte jagode oko pola sata, pa ugasite šporet, pokrijte mokrom krpom i ostavite da se skroz ohladi. Sipajte slatko u tegle i dobro zatvorite.
Možda vas zanima:
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
BAKINO SLATKO OD VIŠANJA Super ide uz palačinke i krofne, a svaki zalogaj budi nostalgiju
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.
SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti
Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)