OSVEŽAVAJUĆA LIMUN TORTA Poslastica u savršenom slatko-kiselkastom spoju

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

limun torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 200 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 150 mililitara ulja
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 mililitara kisele pavlake
  • 100 mililitara jogurta
  • kora od jednog limuna

Za preliv za koru:

  • 1 kašika šećera
  • 1 limun
  • voda po potrebi

Za fil:

  • 350 mililitara gustog jogurta
  • 4 kesice vanilin šećera
  • pola litra slatke pavlake
  • šlag
  • 2 limuna

Priprema

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa polako dodajte ulje, šećere, kiselu pavlaku, jogurt i limun. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite biskvit da se prohladi, pa ga izvadite iz kalupa. Presecite horizontalno da dobijete dve kore, pa donju vratite u kalup. Iscedite limun, pa dodajte šećer i vodu. Onda prokuvajte, pa polovinom tečnosti prelijte koru u kalupu. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte šlag i vanilin šećer. Dodajte jogurt pa na kraju sok od limuna. Sipajte smesu preko prelivene kore, pa preklopite drugom korom. Dekorišite tortu šlagom. 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading