DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 ml vruće vode
- 1 sveži kvasac
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 1,5 dl ulja
- oko 1 kg brašna
- 6 kašika posnog majoneza
- susam
- lan
Za preliv:
- 100 g margarina
Priprema
Razmutite kvasac u vrućoj vodi sa šećerom, pa ostavite da se aktivira. Dodajte so, ulje, brašno, posni majonez, susam i lan. Zamesite meko testo pa ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte kifle. Ređajte u pleh obložen pek-papirom. Zatim prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih dvadesetak minuta da naraste. Sa malo posnog majoneza premažite svaku kiflu. Pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. U šerpici zagrejte margarin, pa gotove kifle premažite njime, po više puta. Prekrijte krpom.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
DOMAĆE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Zamirisaće na stolu dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE KIFLICE SA JOGURTOM Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Pola pleha nestane dok trepnete.
KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)