KIFLICE SA SPANAĆEM ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekane i dugo sveže, a po ukusu im nema ravnih
Najbolje služite uz jogurt.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 kvasac
- 1 mala kašika šećera
- 2 male kašike soli
- 2 dl ulja
- 100 g blanširanog spanaća
- mleko
- 1 jaje
- seme susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Potopite kvasac sa malo mlake vode, pa ostavite da se otopi. U jednu posudu sipajte brašno, pa dodajte so, šećer, ulje, otopljeni kvasac i zamesite sa mlakim mlekom srednje tvrdo testo.Podelite testo na dva jednaka dela pa u jedan dodati seckani blanširani spanać. Dobro umesite, a drugi deo ostavite isti.Ostavite na toplom da naraste. Premesite nadošlo testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa na zeleno testo staviti belo testo i još malo rastanjite oklagijom .Zatim ga isecite na trouglove i urolajte.Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom. Narendajte margarin pa pospite susamom. Pecite kiflice u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA SPANAĆEM Klasik na drugačiji način, prave se lako, a pojedu brzo
Najbolje služite uz šolju jogurta.
DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane
Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)