STARINSKA SLADOLED TORTA Postoje dve ključne razlike u pripremi u odnosu na današnje domaćice, a evo koje su
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.
Potrebno je:
Za kore:
Treba da ih bude 3
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 300 ml mleka
Za fil:
- 15 žumanaca
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 100 g margarina
- 3 kesice vanilin šećera
I još:
- 100 g šlag krema od vanile
- 200 ml mleka
Priprema:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Onda dodajte brašno i 1 prašak za pecivo. Varjačom lagano promešajte pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prelijte pečenu koru sa 100 ml mleka. Ponovite postupak da dobijete još dve kore. Zasebno umutite žumanca sa šećerima pa zakuvajte oko 20 minuta, uz neprestano mešanje, da se zgusne. Zatim pustite da se fil dobro ohladi. Umutite margarin sa maslacem i prah šećerom pa pomešajte sa filom. Filujte tortu redosledom:kora-fi-kora-fil-kora-fil. Umutite šlag sa mlekom pa njime dekorišite tortu.
Možda vas zanima:
BRZA SLADOLED TORTA Nema paljenja šporeta ni kuvanja fila, može i dete da je napravi
Slatka i savršena, uzećete parče više.
SLADOLED TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 4 sastojka, a nema paljenja šporeta, ma savršena
Brza poslastica oduševiće ukusom i one izbirljive.
SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)