ČERI TORTA Slatka, očaravajuća, voćna i čokoladna, a po ukusu joj nema ravne!

Ivana Pavlović

09:08

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike.

čeri torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje šećera
  • 3/4 šolje kakao praha
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 i po kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 šolje biljnog ulja
  • 2 jaja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 šolja ključale vode

Za fil:

  • 500 g očišćenih višanja
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1/4 šolje vode
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za ganaš:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g tamne čokolade (otopljene i ohlađene)

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Onda sipajte mleko, ulje, jaja i vanilu. Mutite na srednjoj brzini uz postepeno dodavanje vode i mešanje. Izlijte smesu u dva pleha obložena pek papirom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. U šerpici zakuvajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i vodu, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.Umešajte vanilu. Zatim ohladite fil.Zasebno umutite čvrsto slatku pavlaku pa joj dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu. Jednu koru premažite filom od višanja pa polovinom čokoladnog fila.Onda stavite drugu koru pa je premažite preostalim filom od višanja. Završite tortu preostalom čokoladnim filom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading