ČERI TORTA Slatka, očaravajuća, voćna i čokoladna, a po ukusu joj nema ravne!
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za kore:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 3/4 šolje kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 i po kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 2 jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja ključale vode
Za fil:
- 500 g očišćenih višanja
- 1/2 šolje šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1/4 šolje vode
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za ganaš:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g tamne čokolade (otopljene i ohlađene)
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Onda sipajte mleko, ulje, jaja i vanilu. Mutite na srednjoj brzini uz postepeno dodavanje vode i mešanje. Izlijte smesu u dva pleha obložena pek papirom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. U šerpici zakuvajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i vodu, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.Umešajte vanilu. Zatim ohladite fil.Zasebno umutite čvrsto slatku pavlaku pa joj dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu. Jednu koru premažite filom od višanja pa polovinom čokoladnog fila.Onda stavite drugu koru pa je premažite preostalim filom od višanja. Završite tortu preostalom čokoladnim filom.
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD TORTA Čokoladna čarolija koja svaki trenutak pretvara u užitak
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NATALIJINA ČEMBERLEN TORTA ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE Jedini recept koji vam je potreban
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Natalije Jovanović iz Niša
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Kremasta i puna fila, a razvaljuje ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)