ČERI TORTA Slatka, očaravajuća, voćna i čokoladna, a po ukusu joj nema ravne!
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za kore:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 3/4 šolje kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 i po kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 2 jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja ključale vode
Za fil:
- 500 g očišćenih višanja
- 1/2 šolje šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1/4 šolje vode
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za ganaš:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g tamne čokolade (otopljene i ohlađene)
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Onda sipajte mleko, ulje, jaja i vanilu. Mutite na srednjoj brzini uz postepeno dodavanje vode i mešanje. Izlijte smesu u dva pleha obložena pek papirom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. U šerpici zakuvajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i vodu, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.Umešajte vanilu. Zatim ohladite fil.Zasebno umutite čvrsto slatku pavlaku pa joj dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu. Jednu koru premažite filom od višanja pa polovinom čokoladnog fila.Onda stavite drugu koru pa je premažite preostalim filom od višanja. Završite tortu preostalom čokoladnim filom.
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD TORTA Čokoladna čarolija koja svaki trenutak pretvara u užitak
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)