PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Sastojci
600 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog brašna
1 kašičica soli
1 kesica prašak za pecivo
600 ml kisele vode
200 ml ulja
Recept za posnu proju:
U posudi pomešajte prosejano kukuruzno i pšenično brašno, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje. Po želji u smesu možete dodati ajvar, spanać, praziluk ili tikvice. Mutite dok ne dobijete ujednačenu strukturu, pa testo izlijte u kalup za mafine. Punite do 3/4 svako udubljenje, pa pecite posnu proju na 180°C oko 20 minuta. Kada se malo ohlade, izvadite iz kalupa. Predlažemo i mini proje sa pivom i spanaćem.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)