NAPRAVITE DOMAĆI GUSTI SOK Od jednog kilograma jabuka dobijete šest litara soka!
Prirodni sok, bez veštačkih boja i aroma je najbolji za vas i vašu decu.
Sastojci:
1 kg očišćenih jabuka
500 g očišćene šargarepe
600 g šećera
20 g limunske kiseline
6 litara vode
Priprema:
U šerpu isecite jabuke i dodajte litar vode. U drugu posudu isecite šargarepu i dodajte pola litra vode (tek da pokrije šargarepu). Kuvajte dok ne omekšaju jabuke i šargarepa. Procedite, sok sačuvajte, a jabuke i šargarepu sameljite u glatku kašu štapnim mikserom. U šerpu od 9 litara sipajte sok od kuvanja, dodajte kašu od jabuka i šargarepe, šećer, limunsku kiselinu i 4,5 litra vode. Izmešajte i stavite da se kuva. Kad provri kuvajte još 25 minuta uz povremeno mešanje. Dobićete 6 litara soka. U rernu zagrejanu na 80 stepeni stavite staklene flaše na 15 minuta. Vruć sok sipajte u njih 2-3 cm ispod ivice otvora. Zatvorite čepom i okrenite boce naopako. Ostavite tako 15 minuta, a zatim ih stavite u ostavu ili podrum (hladnu prostoriju).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
Lepše niste jeli: Brzi uštipci bez kvasca i praška za pecivo, miris i ukus u tanjiru
Ove uštipke možete poslužiti u slanoj ili slatkoj varijanti, pa će svaki član porodice moći da izabere svoj omiljeni zalogaj za jutro ili večer
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
Komentari (0)