FANTASTIČAN DORUČAK SA DVE VRSTE SIRA Pica pita, savršenog ukusa, sprema se za tili čas
Pica pita se pravi od istih namirnica kao i klasična pica
Sastojci:
Fil:
1. 3 jajeta
2. malo soli
3. 2 dl jogurta
4. 1 dl ulja
5. 1 čaša od 2 dl brašna
6. 1/2 praška za pecivo
I još:
1. 500 g kora za pitu
2. 200 g šunke
3. 200 g sira
4. 100 g kačkavalja
5. kečap
6. origano
7. susam
Priprema:
Umutite jaja, dodajte malo soli, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. U međuvremenu iseckajte šunku, izrendajte kačkavalj, a sir usitnite. Podelite pakovanje kora na tri dela, tako da imate dovoljno za tri rolata. Neka u jedan rolat ide pet kora. Ređajte po principu kora, fil (tri kašike), koa, fil, kora, fil, kečap, kora, sir, šunka, origano, kora, kečap, kačkavalj. Urolajte sve to i napravite još dva takva rolata.
Ostavite tri kašike fila za premazivanje rolata. Rolate stavite u pleh, koji ste prethodno podmazali i obložili papirom za pečenje, premažite svaki kašikom fila i pospite susamom. Pecite oko 40-ak minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Gotove rolate pokrijte krpom da se prohlade, a zatim ih isecite.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)