FANTASTIČAN DORUČAK SA DVE VRSTE SIRA Pica pita, savršenog ukusa, sprema se za tili čas
Pica pita se pravi od istih namirnica kao i klasična pica
Sastojci:
Fil:
1. 3 jajeta
2. malo soli
3. 2 dl jogurta
4. 1 dl ulja
5. 1 čaša od 2 dl brašna
6. 1/2 praška za pecivo
I još:
1. 500 g kora za pitu
2. 200 g šunke
3. 200 g sira
4. 100 g kačkavalja
5. kečap
6. origano
7. susam
Priprema:
Umutite jaja, dodajte malo soli, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. U međuvremenu iseckajte šunku, izrendajte kačkavalj, a sir usitnite. Podelite pakovanje kora na tri dela, tako da imate dovoljno za tri rolata. Neka u jedan rolat ide pet kora. Ređajte po principu kora, fil (tri kašike), koa, fil, kora, fil, kečap, kora, sir, šunka, origano, kora, kečap, kačkavalj. Urolajte sve to i napravite još dva takva rolata.
Ostavite tri kašike fila za premazivanje rolata. Rolate stavite u pleh, koji ste prethodno podmazali i obložili papirom za pečenje, premažite svaki kašikom fila i pospite susamom. Pecite oko 40-ak minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Gotove rolate pokrijte krpom da se prohlade, a zatim ih isecite.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)