BAKINA TAJNA Ponestalo vam je rezanaca za supu? Bez brige, napravite starinsku taranu od jaja i brašna
Ako ste imali prilike da jedete supe pre tridesetak i više godina, sigurno ste bar nekada probali mrvice od testa poznate pod imenom tarana.
Za ovaj recept potrebna su vam samo dva sastojka a priprema je više nego jednostavna.
Tarana
Sastojci:
3 jaja
300 g oštrog brašna
Priprema:
U činiju stavite polovinu brašna i jaja. Dodajte postepeno i ostatak brašna. Testo nije potrebno dugo mesiti, dovoljno je tek da sve sjedinite. Bitno je da bude suvo i tvrdo da biste mogli da ga rendate. Za rendanje uzimajte manje komade testa i rendajte na krupnije rende ako volirw krupnije a na sitno za manje mrvice testa. Narendanu taranu pospite brašnom i ostavite na krpi ili stoljnjaku barem 24 sata ili dok se potpuno ne osuši. Ako testo počne da se lepi za rende, uvaljajte ga ponovo u brašno i nabrašnjavite ga svaki put kad počne da se lepi. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)