BAKINA TAJNA Ponestalo vam je rezanaca za supu? Bez brige, napravite starinsku taranu od jaja i brašna
Ako ste imali prilike da jedete supe pre tridesetak i više godina, sigurno ste bar nekada probali mrvice od testa poznate pod imenom tarana.
Za ovaj recept potrebna su vam samo dva sastojka a priprema je više nego jednostavna.
Tarana
Sastojci:
3 jaja
300 g oštrog brašna
Priprema:
U činiju stavite polovinu brašna i jaja. Dodajte postepeno i ostatak brašna. Testo nije potrebno dugo mesiti, dovoljno je tek da sve sjedinite. Bitno je da bude suvo i tvrdo da biste mogli da ga rendate. Za rendanje uzimajte manje komade testa i rendajte na krupnije rende ako volirw krupnije a na sitno za manje mrvice testa. Narendanu taranu pospite brašnom i ostavite na krpi ili stoljnjaku barem 24 sata ili dok se potpuno ne osuši. Ako testo počne da se lepi za rende, uvaljajte ga ponovo u brašno i nabrašnjavite ga svaki put kad počne da se lepi. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)