BAKINA TAJNA Ponestalo vam je rezanaca za supu? Bez brige, napravite starinsku taranu od jaja i brašna

I. Vujnović

18:03

Bakina vanglica 0

Ako ste imali prilike da jedete supe pre tridesetak i više godina, sigurno ste bar nekada probali mrvice od testa poznate pod imenom tarana.

BAKINA TAJNA Ponestalo vam je rezanaca za supu? Bez brige, napravite starinsku taranu od jaja i brašna
Shutterstock

Za ovaj recept potrebna su vam samo dva sastojka a priprema je više nego jednostavna.

Tarana

Sastojci:

3 jaja

300 g oštrog brašna

Priprema:

U činiju stavite polovinu brašna i jaja. Dodajte postepeno i ostatak brašna. Testo nije potrebno dugo mesiti, dovoljno je tek da sve sjedinite. Bitno je da bude suvo i tvrdo da biste mogli da ga rendate. Za rendanje uzimajte manje komade testa i rendajte na krupnije rende ako volirw krupnije a na sitno za manje mrvice testa. Narendanu taranu pospite brašnom i ostavite na krpi ili stoljnjaku barem 24 sata ili dok se potpuno ne osuši. Ako testo počne da se lepi za rende, uvaljajte ga ponovo u brašno i nabrašnjavite ga svaki put kad počne da se lepi. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu. 

Komentari (0)

Loading