BAKINA TAJNA Ponestalo vam je rezanaca za supu? Bez brige, napravite starinsku taranu od jaja i brašna
Ako ste imali prilike da jedete supe pre tridesetak i više godina, sigurno ste bar nekada probali mrvice od testa poznate pod imenom tarana.

Za ovaj recept potrebna su vam samo dva sastojka a priprema je više nego jednostavna.
Tarana
Sastojci:
3 jaja
300 g oštrog brašna
Priprema:
U činiju stavite polovinu brašna i jaja. Dodajte postepeno i ostatak brašna. Testo nije potrebno dugo mesiti, dovoljno je tek da sve sjedinite. Bitno je da bude suvo i tvrdo da biste mogli da ga rendate. Za rendanje uzimajte manje komade testa i rendajte na krupnije rende ako volirw krupnije a na sitno za manje mrvice testa. Narendanu taranu pospite brašnom i ostavite na krpi ili stoljnjaku barem 24 sata ili dok se potpuno ne osuši. Ako testo počne da se lepi za rende, uvaljajte ga ponovo u brašno i nabrašnjavite ga svaki put kad počne da se lepi. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)