ZAMESITE ZA DORUČAK ILI VEČERU Recept baka Jele za neodoljivu pitu sa šunkom
Neobična pita koju ćete iznova praviti
Potrebno je:
Nadev:
- 1 glavica crnog luka
- 1 sveza crvena paprika
- 100- 150 gr šunkarice
- 50 gr feta sira
- malo suvog začina
- ml. bibera
- 1 jaje
- ulje
Kora
- 3 lončeta od 200 gr brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 10 gr kvasca
Priprema:
Iseckati sitno luk i papriku na kocice i proprziti. Dodati na kocke šunku pa je ispržiti. Dodati suvi začin i mleveni biber, pa prohladiti.
Dodati jedno belance, a žumance ostaviti da se premaze. Kvasac izmrviti u mlakoj ovodi pa kad zapene dodati u vanglicu sa brašnom.
Dodati malo soli i 1 kasiku ulja. Obraditi rukama u mekse testo.
Ostaviti da odmori. Odvojiti manji deo i pokriti a ostatak iseći veličine tepsije. Na to sipati prženu šunku i rasporediti pa dodati kocke sira.
Ostatak testao razviti tanje pa iseci trakice i uviti pa pa po zelji prekrstiti preko pite kao u videu. Premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 min Ostaviti da se prohladi pa iseći (Bakina kuhinja).
Možda vas zanima:
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Pivarice kao iz bajke: Tajna posnih kiflica s pivom i šerbetom koje su prhke, mirisne i savršeno mekane
Ove kiflice su lagane, mirišljave, nežne kao pena, a šerbet im daje onu neodoljivu mekoću
Posni hit: Krompir koji je slađi i hrskaviji od pomfrita!
Pripremite obaveznu paradajz čorbicu i zelenu salatu i uživajte u najhrskavijem jelu na celom internetu
RECEPT ZA BRZ DORUČAK Nekoliko sastojaka iz kuhinje i za 15 minuta preukusan "zalogaj" je na stolu
Za sve one koji urbano žive
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)