ZAMESITE ZA DORUČAK ILI VEČERU Recept baka Jele za neodoljivu pitu sa šunkom
Neobična pita koju ćete iznova praviti
Potrebno je:
Nadev:
- 1 glavica crnog luka
- 1 sveza crvena paprika
- 100- 150 gr šunkarice
- 50 gr feta sira
- malo suvog začina
- ml. bibera
- 1 jaje
- ulje
Kora
- 3 lončeta od 200 gr brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 10 gr kvasca
Priprema:
Iseckati sitno luk i papriku na kocice i proprziti. Dodati na kocke šunku pa je ispržiti. Dodati suvi začin i mleveni biber, pa prohladiti.
Dodati jedno belance, a žumance ostaviti da se premaze. Kvasac izmrviti u mlakoj ovodi pa kad zapene dodati u vanglicu sa brašnom.
Dodati malo soli i 1 kasiku ulja. Obraditi rukama u mekse testo.
Ostaviti da odmori. Odvojiti manji deo i pokriti a ostatak iseći veličine tepsije. Na to sipati prženu šunku i rasporediti pa dodati kocke sira.
Ostatak testao razviti tanje pa iseci trakice i uviti pa pa po zelji prekrstiti preko pite kao u videu. Premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 min Ostaviti da se prohladi pa iseći (Bakina kuhinja).
Možda vas zanima:
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Pivarice kao iz bajke: Tajna posnih kiflica s pivom i šerbetom koje su prhke, mirisne i savršeno mekane
Ove kiflice su lagane, mirišljave, nežne kao pena, a šerbet im daje onu neodoljivu mekoću
Posni hit: Krompir koji je slađi i hrskaviji od pomfrita!
Pripremite obaveznu paradajz čorbicu i zelenu salatu i uživajte u najhrskavijem jelu na celom internetu
RECEPT ZA BRZ DORUČAK Nekoliko sastojaka iz kuhinje i za 15 minuta preukusan "zalogaj" je na stolu
Za sve one koji urbano žive
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)