POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg očišćenih šljiva
- 250 g šećera
- 60 ml ulja
- 200 ml vode
- 150 g čokolade
- 50 g prezli
Priprema
Očišćene šljive prelijte vodom i dodajte 100 grama šećera, pa krčkajte 15 minuta dok se sve lepo ne zgusne. Na dno pleha stavite pek-papir. Stavite jednu koru i krojeve kora sa strane pleha. Unutra ređajte po dve kore, malo ih zgužvajte, pa prelijte sa nekoliko kašika fila od šljiva i preko narendajte trećinu čokolade, pospite prezlama, prelijte uljem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.
Komentari (0)