TAKITOSI SA PILETINOM Meksički specijalitet koji popravlja dan u trenu, idelan za druženje sa prijateljima

Ivana Pavlović

19:00

Kulinarski globus 0

Sočni i ukusni, svaki zalogaj je gurmanski raj.

takitosi sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je
Za takitose:

  • 60 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 100 g putera
  • 200 ml mlake vode

Za punjenje:

  • 400 g pilećih prsa

Za umak:

  • 1 čaša kisele pavlake
  • so
  • biber
  • čili u prahu
  • majonez
  • vlašac
  • slatka crvena paprika
  • so i biber

Priprema:
U jednu posudu stavite brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte maslac sobne temperature. Mesite uz dodavanje vode dok ne dobijete fino i glatko testo. Oklagijom razvucite tanko kao palačinke pa isecite trouglove. Pileće meso isecite na tračice. Posolite i pobiberite i začinite. U tiganju na malo ulja propržite meso, sve dok ne porumeni. Na jedan kraj trougla od testa stavite začinjeni štapić piletine, pa premažite sa malo kisele pavlake. Zatim urolajte kao palačinke pa urolajte kao palačinku. Čačkalicom probodite na tri mesta da se ne bi raspalo. Tako pržite sve dok dobro ne porumeni sa svih strana. Služite takitose uz umak od kisele pavlake.

 

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading