BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 4 velike tortilje
- 500 g mlevenog mesa
- 1 konzerva crnog pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica čili praha
- 1 kašičica paprike u prahu
- 100 g rendanog čedara ili drugog sira po izboru
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 avokado
- sok od 1 limete
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckan crveni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatnobraon. Začinite kuminom, čili prahom, paprikom u prahu, solju i biberom. Nastavite prženje još nekoliko minuta dok se začini dobro ne sjedine s mesom. Crvenu i zelenu papriku isecite na tračice i dodajte u tiganj s mesom. Pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Pasulj i kukuruz isperite i ocedite. Dodajte ih u tiganj s mesom i povrćem i pržite još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Avokado izgnječite i pomešajte sa sokom od limete, solju i biberom. Tortilje zagrejte u suvom tiganju, pa dodajte smesu od mlevenog mesa, rendani sir, kiselu pavlaku i avokado sos. Urolajte tortilje tako da sastojci budu dobro upakovani unutra. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PUNJENA TORTILJA Hrskava spolja a iznutra mekana i sočna, jaja i šunka daju poseban šmek
Slasno jelo za prave gurmane.
TORTILJE SA JAJIMA Aromatično jelo za koje vam ne treba puno vremena, a slasne i sočne
Fenomenalne tortilje nestaće sa stola čim se postave.
TORTILJE S PASULJEM I SIROM Sočno jelo koje se brzo pravi, a pojede u slast
Slasne i sočne, a limeta im daje poseban šmek.
TORTILJE S PILETINOM Slasno jelo koje se ne odbija, a svaki zalogaj je raj za nepca
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
TAKITOSI SA PILETINOM Meksički specijalitet koji popravlja dan u trenu, idelan za druženje sa prijateljima
Sočni i ukusni, svaki zalogaj je gurmanski raj.
BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta
Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)