BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 4 velike tortilje
- 500 g mlevenog mesa
- 1 konzerva crnog pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica čili praha
- 1 kašičica paprike u prahu
- 100 g rendanog čedara ili drugog sira po izboru
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 avokado
- sok od 1 limete
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckan crveni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatnobraon. Začinite kuminom, čili prahom, paprikom u prahu, solju i biberom. Nastavite prženje još nekoliko minuta dok se začini dobro ne sjedine s mesom. Crvenu i zelenu papriku isecite na tračice i dodajte u tiganj s mesom. Pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Pasulj i kukuruz isperite i ocedite. Dodajte ih u tiganj s mesom i povrćem i pržite još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Avokado izgnječite i pomešajte sa sokom od limete, solju i biberom. Tortilje zagrejte u suvom tiganju, pa dodajte smesu od mlevenog mesa, rendani sir, kiselu pavlaku i avokado sos. Urolajte tortilje tako da sastojci budu dobro upakovani unutra. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAJBOLJE TORTILJE SA PILETINOM Recept Jovane Joksimović pravi gurmanski raj, prste da poližete
Jovana Joksimović, novinarka i urednica K1 TV, supruga i majka, dokazuje da sve može da se postigne kad se dovoljno želi. Supruga pevača Željka Joksimovića vodi računa o ishrani, a u njenim specijalitetima najviše uživaju sin Kosta i ćerke bliznakinje, Ana i Srna. Recept za brze i ukusne tortilje sa piletinom uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za nepca.
PUNJENA TORTILJA Hrskava spolja a iznutra mekana i sočna, jaja i šunka daju poseban šmek
Slasno jelo za prave gurmane.
TORTILJE SA JAJIMA Aromatično jelo za koje vam ne treba puno vremena, a slasne i sočne
Fenomenalne tortilje nestaće sa stola čim se postave.
TORTILJE S PASULJEM I SIROM Sočno jelo koje se brzo pravi, a pojede u slast
Slasne i sočne, a limeta im daje poseban šmek.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Komentari (0)