VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
Potrebno je:
- 1 čaša kefira
- kašika šećera
- 1 jaje
- pola kafene kašičice soli
- 3 čaše brašna
- kašičica sode bikarbone
- 3 kašike ulja
Za fil:
- 2 čaše višnji
- 100 g šećera
- 50 g maslaca
Priprema:
U posudi umutite kefir, ulje i šećer, pa dodajte jaje. Polako dodajte brašno, uz neprestano mešanje. Dodajte sodu bikarbonu pa nastavite da mešate, sve dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte ga providnom folijom pa ga ostavite u frižideru pola sata. Izvadite sok iz očišćenih višanja pa dodajte šećer. Zatim premesite testo pa opet razvucite, pa čašom vadite krugove. Fil nanesite unutar svakog kruga, pa sklopite na pola. Kuvajte vareniki na pari, pa na posudu sa ključalom vodom od gore stavite rešetku. Kuvaje 7 minuta, pa služite sa maslacem i slatkom pavlakom. Bon appetit!
FALAFEL Hrskavi zalogajčići sa Bliskog istoka, savršen prilog za najbolji ručak
Neodoljive loptice prave se brzo i lako, a osvojiće i one izbirljive.
KAZANDIBI Turski puding sa dugom istorijom, a mekan kao pamuk, prste da poližete
Kazandibi u prevodu znači dno kazana.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)