SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.

Vareniki sa sirom
Možda vas zanima:

RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.


ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.

NAPRAVITE RUČAK OD 200 DINARA ZA CELU PORODICU Potaž od OVOG povrća ugrejaće vam srca
Jednostavno se pravi i jako je ukusan.
Sastojci:
Za testo:
2 jajeta
100 ml vode
2 šolje brašna
1 kašičica soli
Za fil:
1 jaje
1/2 kašičice šećera
420 g rikota sira
4 kašike putera
so, biber
Priprema:
U većoj posudi umutite jaja, vodu i so i postepeno dodajte brašno. Mesite oko 10 minuta na radnoj površini, prekrijte krpom i ostavite da odmori 10 minuta. U drugoj posudi umutite jaje, so, šećer i biber, pa dodajte na kraju i sir. Testo podelite na 4 dela i razvaljajte ga na blago pobrašnjenoj površini. Čašom vadite krugove testa i u svaki stavite kašiku fila. Ivice navlažite vodom i preklopite na pola. U veći lonac sipajte vodu više od pola. Kad proključa, ubacujte varenike. Kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minuta. U tiganju zagrejte puter pa ubacite varenike i pržite dok ne dobiju zlatkastu boju. Poslužite uz pavlaku.
SAVET Ukrajinske domaćice često fil naprave veče pre i izvade ga sat vremena pre pravljenja testa
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)