SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
Vareniki sa sirom
Sastojci:
Za testo:
2 jajeta
100 ml vode
2 šolje brašna
1 kašičica soli
Za fil:
1 jaje
1/2 kašičice šećera
420 g rikota sira
4 kašike putera
so, biber
Priprema:
U većoj posudi umutite jaja, vodu i so i postepeno dodajte brašno. Mesite oko 10 minuta na radnoj površini, prekrijte krpom i ostavite da odmori 10 minuta. U drugoj posudi umutite jaje, so, šećer i biber, pa dodajte na kraju i sir. Testo podelite na 4 dela i razvaljajte ga na blago pobrašnjenoj površini. Čašom vadite krugove testa i u svaki stavite kašiku fila. Ivice navlažite vodom i preklopite na pola. U veći lonac sipajte vodu više od pola. Kad proključa, ubacujte varenike. Kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minuta. U tiganju zagrejte puter pa ubacite varenike i pržite dok ne dobiju zlatkastu boju. Poslužite uz pavlaku.
SAVET Ukrajinske domaćice često fil naprave veče pre i izvade ga sat vremena pre pravljenja testa
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.
ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
NAPRAVITE RUČAK OD 200 DINARA ZA CELU PORODICU Potaž od OVOG povrća ugrejaće vam srca
Jednostavno se pravi i jako je ukusan.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)