FALAFEL Hrskavi zalogajčići sa Bliskog istoka, savršen prilog za najbolji ručak
Neodoljive loptice prave se brzo i lako, a osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 450 g leblebija
- 3 veze peršuna
- 1 veza mirođije
- 1 crni luk
- 5 čenova belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 2 kašičice mlevenog kima
- pola kašičice korijandera
- 1/3 kašičice ljute crvene paprike
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
Priprema:
Leblebije sipajte u posudu pa ih prelijte vodom. Dodajte sodu bikarbonu i ostavite da stoje tako 16 sati. Onda procedite i osušite leblebije, pa ih stavite u blender. Dodajte i seckani peršun, mirođiju, crni i beli luk. Dobro izblendajte sve sastojke. Zatim dodajte so, biber, kim, korijander, ljutu crvenu mlevenu papriku i ponovo izblendajte. Preručite smesu u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata ili preko noći. U smesu dodajte prašak za pecivo i sjedinite. Mokrim rukama oblikujte loptice. Pržite falafele u vrelom ulju oko 3-5 minuta. Stavite na ubrus da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
FALAFEL Začinjeni zalogajčići koji se pojedu odmah, po originalnom azijskom receptu
Vrsta brze hrane koja se može naći svuda po Azijskim zemljama, a priprema je jednostavna. Hrskave kuglice od zdravih sastojaka pravi su raj za nepca.
ZA SVE LJUBITELJE LJUTOG Falafel i miris tržnica Bliskog Istoka u vašoj kuhinji
Ukus je jedinstven.
KAZANDIBI Turski puding sa dugom istorijom, a mekan kao pamuk, prste da poližete
Kazandibi u prevodu znači dno kazana.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
Komentari (0)