ORIJENTALNE ĆUFTE BEZ MESA Falafel sa sosom od belog luka osvojiće vas na prvi zalogaj!
Falafel je odlična zamena za meso zbog obilja hranljivih sastojaka.

Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNI RUČAK Hrskavi oslić u pohu od piva, ovako ukusnu ribu sigurno niste jeli!
Posni ručak ne može da se zamisli bez ribe. Na ovaj način ćete je brzo pripremiti, a biće veoma ukusna.

POSNI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom po bakinom receptu, gotove su za 30 minuta!
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.

POSNA SARMA SA PRAZILUKOM I PIRINČEM Jelo za koje se porodični recept prenosi s kolena na koleno
Posna sarma je obavezna na stolu u dane posta.

RECEPT ZA KLOT PASULJ Nema mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
250 g leblebija
4 čena belog luka
1 glavica crvenog luka
1/2 vezice peršuna
1/2 vezice korijandera
1/2 zelenog dela praziluka
1 zelena paprika
1 kašika brašna od leblebije
4 g sode bikarbone
libanski začin (mešavina 7 vrsta začina)
300 ml maslinovog ulja
So, biber
Sos od belog luka:
5 belih krompira
6 čena belog luka
120 ml maslinovog ulja
1 kašičica soli
1/4 kašičice mlevenog bibera
1 limun (sok)
Priprema:
Leblebije potopiti u hladnu vodu i ostaviti preko noći. Sutradan ih isprati nekoliko puta i procediti. Usitniti u blenderu tako da smesa bude blago zrnasta. U blender staviti naseckan peršun i korijander, beli i crveni luk, papriku, praziluk i dve kašike paste od leblebija. Izmiksati da se dobije pasta. Zelenu pastu pomešati sa pastom od leblebija i dobro izmešati. Posebno pomešati brašno, sodu bikarbonu, so i biber pa dodati pastu od leblebija i sjediniti. Vlažnim rukama oblikovati loptice. Ređati ih na poslužavnik i i staviti u frižider 20 minuta. Pržiti ih oko 3 minuta na vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Sos: Krompir skuvati, ocediti i izblendirati. Štapnim mikserom izmiksati beli luk sa maslinovim uljem pa dodati u pire. Dodati i sok od limuna, so i biber. Miksati 2-3 minuta da se dobije ujednačena smesa. Za ređi sos dodati malo vode u kojoj se kuvao krompir. Falafel poslužiti preliven sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)