ENČILADE SA MESOM Meksičke punjene tortilje- sočne, slasne i mekane, nema im ravnih!
Meksička kuhinja je popularna širom sveta. Jedan od poznatih meksičkih specijaliteta kome malo ko može da odoli su popularne enčilade. Iza tog izraza kriju se pečene punjene kukuruzne tortilje. Postoji mnogo opcija punjenja, od mesa do povrća, a enčilade su posebne jer se pre pečenja preliju sosom, pa tortilja postaje veoma sočna.

Potrebno je:
- 8 tortilja
- 2 glavice luka
- 1 crvena paprika
- 1 veća šargarepa
- 300 g mlevenog mešanog mesa
- 200 ml paradajz sosa
- so, biber
- 70 g kukuruza šećerca
SOS:
- 300 g paradajz sosa
- 150 ml pavlake za kuvanje
- so
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Izdinstajte seckano povrće na ulju, pa dodajte mleveno meso i ostavite da se sve zajedno lepo zapeče. Dodaje sok od paradajza, začine, pa krčkajte još par minuta. Za sos pomešajte pavlaku za kuvanje i sok od paradajza. Tortilje napunite smesom od mesa i povrća. Na dno pleha stavite malo sosa, pa poređajte tortilje i prelijte ih ostatkom sosa, pospite kačkavaljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Možda vas zanima:

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.

VOJVOĐANSKA MUĆKALICA Tradicionalni recept za gastronomski užitak koji budi sva čula
Svaki zalogaj je raj za nepca.

GRČKA GALATOPITA Jeftina, izdašna i savršena, i dupla mera će biti malo!
Pravi se od osnovnih sastojaka koje već imate u kuhinji, a tajna njenog ukusa leži u pažljivom kuvanju kremastog fila i savršenom pečenju da bi se dobila zlatna i hrskava kora. Lagana i letnja poslastica, savršena je za sve specijalne prilike i porodična okupljanja.

RIZOGALO Grčki puding od pirinča osvojio domaćice na mrežama, a caka je u ovome
Specifičnost je u korišćenju arborio pirinča kao i dodatku kukuruznog skroba.

FANTASTIČAN RUČAK ZA 300 DINARA Piletina sa limunom, ukusno, aromatično, sočno
Lagano, jeftino letnje jelo

KUS-KUS SA POVRĆEM I ORIJENTALNIM ZAČINIMA Brza čarolija u tanjiru koja osvaja na prvi zalogaj
Umesto povrća možete dodati grilovanu piletinu ili losos

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.
Komentari (0)