REVANI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Ovako ga prave Grci, po ukusu mu nema ravnog!
Fenomanalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml soka od ceđene pomorandže
- 100 ml grčkog jogurta
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g brašna
- 200 g griza
Sirup:
- 50 ml vode
- 100 ml soka od ceđene pomorandže
- 100 g šećera
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim dodajte ulje, sok od pomorandže, grčki jogurt, vanil šećer, brašno, griz i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite revani oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme napravite sirup od vode, soka i šećera. Prohlađeni sirup sipajte preko vrućeg kolača. Dekorišite kriškama narandže.
Možda vas zanima:
JAFA KOLAČ IZ BAKINE KUHINJE Gotov za 20 minuta, a bolji od svake torte
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
ORANŽ KOCKE OSVEŽAVAJU U TRENU Kremaste i slatke, po ukusu im nema ravnih
Uspeće i potpunim početnicima, a ukusom bude sva čula.
ITALIJANSKI KOLAČ OD SAMO 4 SASTOJKA Sve se samo pomeša i peče, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)