FAJITAS SA PILETINOM Meksički specijalitet sa mesom ukusa da ti pamet stane
Nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 400 g pilećeg filea
- 1 crvena paprika, 1 žuta paprika
- 1 glavica luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica čili praha
- 1 kašičica slatke paprike
- tortilje, pavlaka, gvakamole
Priprema:
Isecite piletinu na trakice. Paprike i luk isecite na tanke trake. Zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte povrće i začine, kratko propržite dok paprika ne omekša. Poslužite u tortiljama s pavlakom i gvakamoleom.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)