FAJITAS SA PILETINOM Meksički specijalitet sa mesom ukusa da ti pamet stane

Ivana Pavlović

17:30

Kulinarski globus 0

Nestaće sa stola odmah.

fajitas sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g pilećeg filea
  • 1 crvena paprika, 1 žuta paprika
  • 1 glavica luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica čili praha
  • 1 kašičica slatke paprike
  • tortilje, pavlaka, gvakamole

Priprema:
Isecite piletinu na trakice. Paprike i luk isecite na tanke trake. Zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte povrće i začine, kratko propržite dok paprika ne omekša. Poslužite u tortiljama s pavlakom i gvakamoleom.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading