SLANA TORTILJA TORTA Gotova za pola sata, a mocarela se topi u ustima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 300 g oguljenog narezanog paradajza
- 240 g mocarele
- 4 tortilje
- 3 čajne kašičice suvog origana
- 2 konzerve pilećih prsa
- šaka bosiljka
- ulje uljane repice u spreju
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Na dno kalupa stavite jednu tortilju pa je pritisnite na rubovima. Premažite sa 1/3 umaka od paradajza, pa pospite 1/4 narendane mocarele i dodajte 1/3 pilećih prsa, sveži bosiljak i sušeni origano. Preko stavite drugu tortilju pa je premažite 1/3 umaka od paradajza, pospite 1/3 pilećih prsa, dodajte 1/3 narendanu mocarelu i malo bosiljka. Isto uradite i sa trećom tortiljom. Zatim stavite četvrtu tortilju pa je pospite ostatkom mocarele. Poprskajte uljem uljane repice u spreju. Pecite tortilja tortu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite malo da odstoji pa isecite na 8 delova.
Možda vas zanima:
SLANA TORTA OD TIKVICA Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slasna, bićete oduševljeni.
SLANA TORTA OD PAPRIKA Brza, dekorativna, preukusna i zasitna, a nema ko je ne voli
Sočna i slasna, svaki gost će uzeti dodatno parče.
SLANA TORTA SA PAPRIKAMA Raskošno predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete
Kremasta i slasna, a gotova očas posla.
SLANA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA A savršena kao predjelo na svečanoj ili slavskoj trpezi
Uspeva i početnicima, a nikad slasnija.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)