DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije

Ivana Pavlović

10:40

Kulinarski globus 0

Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 žumanca
  • 100g šećera u prahu
  • 500g maskarpone sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 veća pakovanja piškota (48 komada)
  • 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
  • malo ruma

Priprema:

U jednoj posudi umutite žumance sa šećerom u prahu. Zakuvajte na pari oko 15 do 20 minuta,  sve dok se ne zgusne. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte maskarpone sir i umutite. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte prethodnoj smesi. Zatim ponovo dobro umutite. Umačite piškotu u proceđenu crnu kafu sa malo ruma. Ređajte na tacnu pa preko nanesite krem, piškote, krem. Na kraju pospite tiramisu kakao prahom.

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading