DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 4 žumanca
- 100g šećera u prahu
- 500g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 2 veća pakovanja piškota (48 komada)
- 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
- malo ruma
Priprema:
U jednoj posudi umutite žumance sa šećerom u prahu. Zakuvajte na pari oko 15 do 20 minuta, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte maskarpone sir i umutite. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte prethodnoj smesi. Zatim ponovo dobro umutite. Umačite piškotu u proceđenu crnu kafu sa malo ruma. Ređajte na tacnu pa preko nanesite krem, piškote, krem. Na kraju pospite tiramisu kakao prahom.
Možda vas zanima:
TIRAMISU KOJI RUŠI SVE REKORDE Kremasta slast koja se pravi za tren
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)