TRIKOVI ZA NAJSOČNIJU BEČKU ŠNICLU Biće hrskava spolja i mekana iznutra

Ivana Pavlović

17:00

Kulinarski globus 0

Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u svakom zalogaju.

bečka šnicla
Shutterstock

-Najbolje je da izaberete teleći but, njega koriste u najboljim restoranima.

-Poznato je sečenje u obliku leptira koje rade profesionalni kuvari, da bi šnicla ispala sočna i ravnomerna.

-Ako nemate teleći but, možete da koristite i svinjetinu ali nemojte ćuretinu ili piletinu, nemaju tako intenzivan ukus.

-Meso panirajte redosledom brašno-jaja-prezle. 

-Umešajte malo neutralne pavlake u smesu sa jajima, dodaće na šmeku.

-Da bi se dobila karakteristična zlatno žuta boja potrebno je da se pravi u dosta masnoće. Najbolje dodajte puter u istoj količini kao ulje.

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading