TRIKOVI ZA NAJSOČNIJU BEČKU ŠNICLU Biće hrskava spolja i mekana iznutra
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u svakom zalogaju.
-Najbolje je da izaberete teleći but, njega koriste u najboljim restoranima.
-Poznato je sečenje u obliku leptira koje rade profesionalni kuvari, da bi šnicla ispala sočna i ravnomerna.
-Ako nemate teleći but, možete da koristite i svinjetinu ali nemojte ćuretinu ili piletinu, nemaju tako intenzivan ukus.
-Meso panirajte redosledom brašno-jaja-prezle.
-Umešajte malo neutralne pavlake u smesu sa jajima, dodaće na šmeku.
-Da bi se dobila karakteristična zlatno žuta boja potrebno je da se pravi u dosta masnoće. Najbolje dodajte puter u istoj količini kao ulje.
Možda vas zanima:
BEČKA ŠNICLA Slasno i hrskavo jelo po receptu kafanskih majstora
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
BEČKA ŠNICLA KOJA SE TOPI U USTIMA Napravite specijalitet kao pravi Bečlija
Znamo da će vam se dopasti.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA BEČKU ŠNICLU Tera vodu na usta
Sočna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Bićete oduševljeni ukusom.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)