REGENTOVA TORTA PONOS NEMAČKE Sa sedam korica i bogatim čokoladnim filom
Puno ime ove torte je U čast Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju 7 Bavarskih oblasti.
Potrebno je:
Za kore:
- 8 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 200 g brašna
za krem:
- 1/2 l punomasnog mleka
- 3 žumanaca
- 50 g skroba
- 100 g šećera
- 1 štapić burbon vanile
- 30 g kakaa
- 150 g gorke čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 300 g omekšalog maslaca
za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 20 g kokosove masti
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte razmućena žumanca pa polako dodajte brašno. Iscrtajte krug vel.26 cm na 7 listova papira. Rasporedite istu količinu testa na svaki krug pa pecite oko 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se kore ohlade. Zasebno umutitre žumanca sa šećerom i skrobom. Zagrejte kakao i mleko sa vanilom pa procedite i sklonite vanilu. Zagrejte mešavinu od žumanaca pa odmah prelijte vrućom mešavinom od kakaoa i mleka, uz neprestano mešanje. Kuvajte sve dok se ne zgusne, pa skinite sa vatre i dodajte otopljenu čokoladu. Iseckajte omekšali maslac pa ga umutite penasto sa šećerom u prahu. Zatim, dodajte malo po malo čokoladnog krema, uz neprestano mešanje. Nanesite krem preko kora pa ih poređajte jednu preko druge. Poslednju koru premažite kremom kao i celu tortu. Stavite tortu 3 sata u frižider da se stegne. Čokoladu otopite sa kokosovim uljem pa prelijte glazurom tortu pa je dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)