LINCER TORTA SE NE ODBIJA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 125 g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 kašike kakaa
- 125 g mlevenih badema
- 150 g putera
- 2 kašike prezli
- 1 kašika rastopljenog putera
- na vrh noža soli
- 100 g marmelade od ribizli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte sve suve sastojke, jaje i hladan puter. Umesite glatko testo, zavijte gu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U oleh obložen pek papirom rasporedite dve trećine testa na dno i stranice kalupa. Zatim ga izbockajte viljuškom i premažite marmeladom. Razvucite preostalu trećinu testa, pa isecite na trake i po površini torte napravite mrežu. Testo premažite žumancetom. Pecite tortu oko 50 minuta, prvo na 200 stepeni, pa na 180.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA PONOS NEMAČKE Sa sedam korica i bogatim čokoladnim filom
Puno ime ove torte je U čast Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju 7 Bavarskih oblasti.
ISTAMBUL TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bogata, jaka, čokoladna i savršena!
Ako volite bogate, jake i čokoladne torte, onda je ovo pravi izbor za vas.
URNEBES TORTA Sa tri vrste fila i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Raskošna poslastica savršena je za svaku svečanu ili slavsku trpezu.
ANDRIJANINA ŠVALER TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Savršen spoj oraha i dva kremasta fila
Napravite ovu starinsku poslasticu po receptu Andrijane Nikašinović iz Prhova
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)