ŠVEDSKI KOLAČ KOJI JE ZALUDEO SRPKINJE Ako niste do sada, obavezno ga napravite
Donosimo vam originalan recept za Hallongrottor kolač sa džemom .Rastopićete se od miline kada ga probate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.

FRANCUSKI MAKARONSI Kolačići koje voli ceo svet, ukusa koji se ne zaboravlja
Fenomenalni i slatki, nestaće sa stola odmah.

BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.

MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
125g putera
1/3 šolje šečera
4/4 šolje brašna
1/5 šolje krompirovog skroba
kašičica vanilinog šećera
pola kačičice praška za pecivo
Oko 65 g džema od malina
Priprema
Zagrejte peć na 200 stepeni
Umešajte šećer i puter u veliku posudu.
Pomešajte brašno sa krompirovim skrobom, vanilinim šećerom i praškom za pecivo.
Zajedno sjedinite smesu sa brašnom sa smesom sa šećerom i puterom.
Mešajte ih sa kašikom dok se skroz ne postanu testo.Testo napravite da ima oblik valjka.
Isecite na broj komada koji želite, standardna preporuka je 22 komada.
Testo oblikujte kao lopitice i stavite u papirne čaše za kolače.
Napravite rupu u svakoj loptici.Zatim 3/4 svake loptice napunite džemom od malina.
Pecite u rerni oko 10 do 12 minuta.
Prijatno !

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)