ŠVEDSKI KOLAČ KOJI JE ZALUDEO SRPKINJE Ako niste do sada, obavezno ga napravite
Donosimo vam originalan recept za Hallongrottor kolač sa džemom .Rastopićete se od miline kada ga probate.
Potrebno je
125g putera
1/3 šolje šečera
4/4 šolje brašna
1/5 šolje krompirovog skroba
kašičica vanilinog šećera
pola kačičice praška za pecivo
Oko 65 g džema od malina
Priprema
Zagrejte peć na 200 stepeni
Umešajte šećer i puter u veliku posudu.
Pomešajte brašno sa krompirovim skrobom, vanilinim šećerom i praškom za pecivo.
Zajedno sjedinite smesu sa brašnom sa smesom sa šećerom i puterom.
Mešajte ih sa kašikom dok se skroz ne postanu testo.Testo napravite da ima oblik valjka.
Isecite na broj komada koji želite, standardna preporuka je 22 komada.
Testo oblikujte kao lopitice i stavite u papirne čaše za kolače.
Napravite rupu u svakoj loptici.Zatim 3/4 svake loptice napunite džemom od malina.
Pecite u rerni oko 10 do 12 minuta.
Prijatno !
Možda vas zanima:
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne
Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)