BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

12:00

Kulinarski globus 0

Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.

brigadero
Shutterstock

Potrebno je

  • 397 ml kondenzovanog mleka
  • 37 g kakao praha
  • 30 g putera
  • prstohvat soli
  • čokoladne mrvice

Priprema

Kondenzovano mleko sipajte u šerpu pa dodajte kakao puter, kakao prah i so. Ostavite tako na srednjoj temperaturi, sve dok ne provri. Smanjite toplotu i povremeno mešajte varjačom, oko 10 minuta, dok se ne zgusne.Sipajte u tanjir i ostavite pola sata, da se prohladi. Namažite ruke puterom, pa oblikujte kuglice. Onda svaku valjajte u čokoladne mrvice. Ostavite u frižideru da se ohlade i stegnu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

Komentari (0)

Loading