BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
![brigadero](/data/images/2024-06-27/92231_shutterstock-2405218737_f.jpg?timestamp=1719439200)
Potrebno je
- 397 ml kondenzovanog mleka
- 37 g kakao praha
- 30 g putera
- prstohvat soli
- čokoladne mrvice
Priprema
Kondenzovano mleko sipajte u šerpu pa dodajte kakao puter, kakao prah i so. Ostavite tako na srednjoj temperaturi, sve dok ne provri. Smanjite toplotu i povremeno mešajte varjačom, oko 10 minuta, dok se ne zgusne.Sipajte u tanjir i ostavite pola sata, da se prohladi. Namažite ruke puterom, pa oblikujte kuglice. Onda svaku valjajte u čokoladne mrvice. Ostavite u frižideru da se ohlade i stegnu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![kolač sa kajsijama](/data/images/2024-06-28/92327_kolac-sa-kajsijama_f.jpg)
KOLAČ SA KAJSIJAMA Osvežavajući desert mekan kao duša, za vrele letnje dane
Sočan i lagan, za pravo zadovoljstvo.
![žerbo kocke](/data/images/2024-06-28/92361_zerbo-kocke_f.jpg)
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
![rafaelo kocke](/data/images/2024-06-27/92282_shutterstock-367770227_f.jpg)
RAFAELO KOCKE Letnji desert sa kokosom koji miriše na more, otopićete se od miline
Ako volite kokos, ovaj kolač ćete da obožavate.
![pohovane banane](/data/images/2024-06-27/92253_shutterstock-407147398_f.jpg)
POHOVANE BANANE Omiljena poslastica iz azijskog restorana, u savršenom spoju različitih ukusa
Fenomenalan desert koji se uglavnom služi u restoranima azijske kuhinje, otopiće i one izbirljive.
![meksička supa od kukuruza](/data/images/2024-06-26/92151_shutterstock-2433915299_f.jpg)
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
![cureki](/data/images/2024-06-24/91871_cureki_f.jpg)
CUREKI Grčka pletenica za prave sladokusce, a klasik bez premca
Idealna za doručak ili užinu, prste da poližete.
![samosa](/data/images/2024-06-12/90536_shutterstock-2159316021_f.jpg)
SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
![uskrs](/data/images/2024-05-04/86860_trpeza_f.jpg)
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
![milfoj](/data/images/2024-05-03/86743_milfoj-2306966643_f.jpg)
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
Komentari (0)