BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 4 velike tortilje
- 500 g mlevenog mesa
- 1 konzerva crnog pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica čili praha
- 1 kašičica paprike u prahu
- 100 g rendanog čedara ili drugog sira po izboru
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 avokado
- sok od 1 limete
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckan crveni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatnobraon. Začinite kuminom, čili prahom, paprikom u prahu, solju i biberom. Nastavite prženje još nekoliko minuta dok se začini dobro ne sjedine s mesom. Crvenu i zelenu papriku isecite na tračice i dodajte u tiganj s mesom. Pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Pasulj i kukuruz isperite i ocedite. Dodajte ih u tiganj s mesom i povrćem i pržite još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Avokado izgnječite i pomešajte sa sokom od limete, solju i biberom. Tortilje zagrejte u suvom tiganju, pa dodajte smesu od mlevenog mesa, rendani sir, kiselu pavlaku i avokado sos. Urolajte tortilje tako da sastojci budu dobro upakovani unutra. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTILJE SA JAJIMA Aromatično jelo za koje vam ne treba puno vremena, a slasne i sočne
Fenomenalne tortilje nestaće sa stola čim se postave.
TORTILJE S PASULJEM I SIROM Sočno jelo koje se brzo pravi, a pojede u slast
Slasne i sočne, a limeta im daje poseban šmek.
TORTILJE S PILETINOM Slasno jelo koje se ne odbija, a svaki zalogaj je raj za nepca
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSTANITE MAJSTOR U PRIPREMI Meksički burito po IDEALNOM receptu
Dopašće vam se.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
Komentari (0)