BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa

Ivana Pavlović

12:00

Kulinarski globus 0

Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.

burito s mlevenim mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 velike tortilje
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 konzerva crnog pasulja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica čili praha
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • 100 g rendanog čedara ili drugog sira po izboru
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 avokado
  • sok od 1 limete
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckan crveni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatnobraon. Začinite kuminom, čili prahom, paprikom u prahu, solju i biberom. Nastavite prženje još nekoliko minuta dok se začini dobro ne sjedine s mesom. Crvenu i zelenu papriku isecite na tračice i dodajte u tiganj s mesom. Pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Pasulj i kukuruz isperite i ocedite. Dodajte ih u tiganj s mesom i povrćem i pržite još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Avokado izgnječite i pomešajte sa sokom od limete, solju i biberom. Tortilje zagrejte u suvom tiganju, pa dodajte smesu od mlevenog mesa, rendani sir, kiselu pavlaku i avokado sos. Urolajte tortilje tako da sastojci budu dobro upakovani unutra. Bon appetit!

Možda vas zanima:

tortilje sa piletinom

NAJBOLJE TORTILJE SA PILETINOM Recept Jovane Joksimović pravi gurmanski raj, prste da poližete

09:00

13 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Jovana Joksimović, novinarka i urednica K1 TV, supruga i majka, dokazuje da sve može da se postigne kad se dovoljno želi. Supruga pevača Željka Joksimovića vodi računa o ishrani, a u njenim specijalitetima najviše uživaju sin Kosta i ćerke bliznakinje, Ana i Srna. Recept za brze i ukusne tortilje sa piletinom uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za nepca.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading