KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.

krambl sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je

Za fil:

  • 4 kruške
  • 25 g smeđeg šećera
  • 15 ml limunovog soka
  • 10 g kukuruznog skroba
  • pola kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića

Za posip:

  • 60 g sitno seckanih oraha
  • 40 g ovsenih pahuljica
  • 40 g brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 60 g hladnog putera, iseckanog na kockice
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte seckane kruške, smeđi šećer, limunov sok, kukuruzni skrob, mleveni cimet i muškatni oraščić. Promešajte dobro da se sastojci ravnomerno rasporede. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zasebno, pomešajte seckane orahe, ovsene pahuljice, brašno, smeđi šećer i prstohvat soli. Umešajte hladan puter pa ga prstima utrljajte u suve sastojke, sve dok smesa ne postane mrvičasta. Pripremljeni posip ravnomerno rasporedite preko krušaka. Pecite krambl 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo, direktno iz rerne, uz kuglu sladoleda. Bon appetit!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading