KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane
Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.
Potrebno je
Za fil:
- 4 kruške
- 25 g smeđeg šećera
- 15 ml limunovog soka
- 10 g kukuruznog skroba
- pola kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
Za posip:
- 60 g sitno seckanih oraha
- 40 g ovsenih pahuljica
- 40 g brašna
- 50 g smeđeg šećera
- 60 g hladnog putera, iseckanog na kockice
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte seckane kruške, smeđi šećer, limunov sok, kukuruzni skrob, mleveni cimet i muškatni oraščić. Promešajte dobro da se sastojci ravnomerno rasporede. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zasebno, pomešajte seckane orahe, ovsene pahuljice, brašno, smeđi šećer i prstohvat soli. Umešajte hladan puter pa ga prstima utrljajte u suve sastojke, sve dok smesa ne postane mrvičasta. Pripremljeni posip ravnomerno rasporedite preko krušaka. Pecite krambl 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo, direktno iz rerne, uz kuglu sladoleda. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)