GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Još slasnija od orginala, pravićete stalno.

krompir salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 šolje oljuštenog krompira isečenog na kockice
  • 4 kriške slanine
  • 1 mali luk, isečen na kockice
  • ¼ šolje belog sirćeta
  • 2 kašike vode
  • 1 ½ kašike belog šećera, ili više po ukusu
  • 1 kašičica soli
  • ⅛ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna

Priprema:

U veliki lonac stavite krompir pa prelijte vodom i kuvajte 10 do 15 minuta. Kad omekša, ocedite i ostavite da se prohladi. U dubokom tiganju na srednje jakoj vatri propržite slaninu 10 do 12 minuta, uz povremeno okretanje. 
Stavite na tanjir sa ubrusom i pustite da se prohladi. Prstima izdrobite na sitnije komade. Propržite luk u masnoći od slanine, 6 do 8 minuta. U šerpu sipajte sirće, so, vodu, šećer i biber pa ostavite da provri. Zatim, dodajte krompir i polovinu izmrvljene slanine, i kuvajte, 3 do 4 minuta. Toplu krompir salatu prebacite u činiju za serviranje pa pospite ostatkom slanine. Dekorišite peršunom. Služite toplo. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading