PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.

piletina u kari sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 kašike ulja
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika svežeg rendanog đumbira
  • 2 kašike kari praha
  • 1 kašika kurkume
  • 1 konzerva kokosovog mleka
  • 200 ml pileće supe
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika soja sosa
  • so
  • biber

Priprema:

U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte ulje. Ubacite seckanu piletinu i pržite 5 do 7 minuta. Zatim izvadite i stavite na tanjir. Dodajte seckani luk i propržite 3 minuta, sve dok ne postane staklast.  Umešajte i seckan beli luk i rendani đumbir, pa pržite još minut. Dodajte kurkumu i kari pa pržite još 2 minuta. Zatim, dodajte paradajz pire i kuvajte još 2 minuta. Nalijte supu i kokosovo mleko, pa dobro promešajte i ostavite do ključanja. Piletinu vratite u tiganj pa je pomešajte sa sosom i krčkajte 15 do 20 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Umešajte soja sos. Posolite i pobiberite. Služite uz kuvani pirinač. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading