PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 2 kašike ulja
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika svežeg rendanog đumbira
- 2 kašike kari praha
- 1 kašika kurkume
- 1 konzerva kokosovog mleka
- 200 ml pileće supe
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika soja sosa
- so
- biber
Priprema:
U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte ulje. Ubacite seckanu piletinu i pržite 5 do 7 minuta. Zatim izvadite i stavite na tanjir. Dodajte seckani luk i propržite 3 minuta, sve dok ne postane staklast. Umešajte i seckan beli luk i rendani đumbir, pa pržite još minut. Dodajte kurkumu i kari pa pržite još 2 minuta. Zatim, dodajte paradajz pire i kuvajte još 2 minuta. Nalijte supu i kokosovo mleko, pa dobro promešajte i ostavite do ključanja. Piletinu vratite u tiganj pa je pomešajte sa sosom i krčkajte 15 do 20 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Umešajte soja sos. Posolite i pobiberite. Služite uz kuvani pirinač. Prijatno!
Možda vas zanima:
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)