PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Kremasta i neodoljiva, polizaćete i tanjir koliko je ukusno

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočni ručak sa mesom i sirom obožavaće cela porodica, a priprema je veoma jednostavna.

piletina sa 4 vrste sira
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 200 ml krem pavlake za kuvanje 
  • 180 g kisele pavlake
  • kesica začina piletina sa 4 vrste sira 
  • 100 g kačkavalja

Priprema

Meso isecite na šnicle pa poređajte u vatrostalnu činiju. Na tihoj vatri otopite kiselu pavlaku, pa u nju dodajte neutralnu pavlaku. Sjedinite sve, pa skinite sa šporeta i umešajte začin za piletinu. Dobro promešajte, dok se sastojci ne sjedine. Preko mesa nalijte polovinu pavlake, poređajte još red mesa pa prelijte ostatkom smese od pavlake.  Narendajte odozgo kačkavalj. Pecite piletinu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj dok ne porumeni. Služite toplo. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading