PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Kremasta i neodoljiva, polizaćete i tanjir koliko je ukusno

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočni ručak sa mesom i sirom obožavaće cela porodica, a priprema je veoma jednostavna.

piletina sa 4 vrste sira
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 200 ml krem pavlake za kuvanje 
  • 180 g kisele pavlake
  • kesica začina piletina sa 4 vrste sira 
  • 100 g kačkavalja

Priprema

Meso isecite na šnicle pa poređajte u vatrostalnu činiju. Na tihoj vatri otopite kiselu pavlaku, pa u nju dodajte neutralnu pavlaku. Sjedinite sve, pa skinite sa šporeta i umešajte začin za piletinu. Dobro promešajte, dok se sastojci ne sjedine. Preko mesa nalijte polovinu pavlake, poređajte još red mesa pa prelijte ostatkom smese od pavlake.  Narendajte odozgo kačkavalj. Pecite piletinu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj dok ne porumeni. Služite toplo. Bon appetit!

 

 

Komentari (0)