POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.

krompir punjen povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krompira 
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 4 kašike ajvara 
  • 1 crvena paprika

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir operite pa ga skuvajte u ljusci. Kad omekša, ali nije skroz kuvan, oljuštite i izbodite kašikom. Izvađeni deo ostavite sa strane. Luk i šargarepu sitno iseckajte pa prodinstajte u tiganju sa malo ulja. Papriku isecite na kockice pa dodajte u krompir i propržite. Nakon što omekša, umešajte ajvar i izvađeni deo krompira. Dobro promešajte. Pripremljenom smesom napunite izdubljeni krompir. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading