POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 4 kašike ajvara
- 1 crvena paprika
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir operite pa ga skuvajte u ljusci. Kad omekša, ali nije skroz kuvan, oljuštite i izbodite kašikom. Izvađeni deo ostavite sa strane. Luk i šargarepu sitno iseckajte pa prodinstajte u tiganju sa malo ulja. Papriku isecite na kockice pa dodajte u krompir i propržite. Nakon što omekša, umešajte ajvar i izvađeni deo krompira. Dobro promešajte. Pripremljenom smesom napunite izdubljeni krompir. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
DUNAVSKI PAPRIKAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Aromatično jelo sa ribom za prave gurmane, a posno
Posni paprikaš raspamtiće i one izbirljive, a riba i vino mu daju poseban šmek.
POSNI ĆEVAPI Sočni i slasni, recept je proveren a ukus savršen
Soja je namirnica koja zamenjuje meso, bićete oduševljeni, a držaće vas dugo sitim.
POSNI GULAŠ Postaće vam jedno od omiljenih jela, a gotovo za 20 ak minuta
Sočan i aromatičan, pravićete i kada nije post.
RIŽOTO SA PEČURKAMA I BILJNIM KAČKAVALJEM Držaće vas dugo sitim, a svi će vam tražiti recept
Idealno za dane Velikog Uskršnjeg posta.
OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu
Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
AKO SVAKI DAN JEDETE SVINJSKU MAST DESIĆE VAM SE OVO Nutricionista odgovara na pitanje kolliko je zdrava
Smatra se zdravom namirnicom, ali kao i sve, potrebno je da se konzumira umereno.
Komentari (0)