PUNJENI KROMPIR Sa šunkom i sirom je pravi raj za nepca, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji i uživajte u slasnoj rapsodiji povrća sa dodacima.

krompir punjen šunkom i sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 veća krompira
  • 100 g šunke
  • 50 g sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 2-3 čena belog luka
  • malo peršunovog lista
  • malo rendanog kačkavalja
  • 3 jaja
  • malo ulja

Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, ali ne sasvim da se prekuva, skinite ljusku pa presecite napola. Izdubite sredini u jednu činiju. Šunku isecite na kockice, kao i sir. Jaja izmutite malo žicom, dodajte u izdubljen krompir iseckanu šunku i sir, izdrobljen beli luk, peršunov list. Ubacite i kiselu pavlaku i rendani kačkavalj i sve zajedno izjednačite. Kašikom punite krompir. Pravilno rasporedite masu. Pecite na 220 stepeni oko 40 -50 min da lepo porumeni.

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading