PUNJENI KROMPIR Sa šunkom i sirom je pravi raj za nepca, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte u slasnoj rapsodiji povrća sa dodacima.
Potrebno je
- 4 veća krompira
- 100 g šunke
- 50 g sira
- 100 g kisele pavlake
- 2-3 čena belog luka
- malo peršunovog lista
- malo rendanog kačkavalja
- 3 jaja
- malo ulja
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, ali ne sasvim da se prekuva, skinite ljusku pa presecite napola. Izdubite sredini u jednu činiju. Šunku isecite na kockice, kao i sir. Jaja izmutite malo žicom, dodajte u izdubljen krompir iseckanu šunku i sir, izdrobljen beli luk, peršunov list. Ubacite i kiselu pavlaku i rendani kačkavalj i sve zajedno izjednačite. Kašikom punite krompir. Pravilno rasporedite masu. Pecite na 220 stepeni oko 40 -50 min da lepo porumeni.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
Komentari (0)