PALENTA SENDVIČI SOČNIJI OD KLASIČNIH Smažu se za tren oka, za savršen početak dana
Ako volite klasične sendviče, ove sa palentom ćete da obožavate.
Potrebno je
- 2 šolje palente
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g rendanog sira
- 100 ml paradajz sosa
- bosiljak
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prema uputstvu sa kesice skuvajte palentu. Potom je prebacite u veliku posudu pa ostavite da se ohladi. Isecite na jednake delove pa ih premažite maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Okrenite na drugu stranu, pa pospite ih sirom i zapecite, sve dok se sir ne otopi. Ugrejte paradajz sos. Palentu izvadite iz rerne, pa preklopite svaki komad. Palenta sendviče služite sa sosom. Prijatno!
Možda vas zanima:
FRANCESINHA Sendviči iz Portugalije kojima popularnost samo raste, a pravi raj za gurmane
Portugalski specijalitet koji se ne odbija, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
GURMANSKI SENDVIČI Portugalski specijalitet osvaja na prvi zalogaj
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela. Naizgled obični sendviči, obiluju brojnim slojevima tostiranog hleba, mesa, kobasice, šunke i sira. Prelivaju se paradajz sosom, pivom i vinom, a služe uglavnom uz pomfrit. Smatra se da je kreator ovog sočnog jela Danijel de Silva, koji je 1960-ih u pokrajini Alentežo odlučio da prodaje čuveni senvič croque monsieur prilagođen ukusu lokalnog stanovništva. Nije uspeo u toj nameri tamo, ali je zato sendvič zaživeo u Portu. Nikako nije obrok koji se jede s nogu, već gurmanski delikates koji će vas satima držati sitim.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SUNĐERI RAZLIČITIH BOJA Ako koristite ovaj za osetljivo posuđe izgrebaćete ga
Možda i vi niste znali da sunđeri s razlogom imaju različite boje.
ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
TAJNA NAJBOLJIH DOMAĆIH KNEDLI ZA SUPU Umesto da se raspadaju, biće sočne i penaste
Ako se i vama raspadaju knedle kada kuvate supu, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)