MONTE KRISTO SENDVIČI Hrskavi, sočni i slasni, za prave gurmane
Idealni za doručak ili večeru, a nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SENDVIČ MONTE KRISTO Hrskav, slasan, rešenje kada ne znate šta da doručkujete
Napravite sendvič sa šunkom, majonezom i gaudom. Ispohujte ga i jedite toplog.

NEKA KUHINJA MIRIŠE NA PEKARU! Napravite najmekše kifle koje će svi ukućani zavoleti
Em mekane, em ukusne.
- 6 većih kriški tost hleba
- 4 šnita šunke ili pršute
- 12 kašika izrendane gaude
- 6 kašičica majoneza
Za pohovanje
- 2 jajeta
- 5 kašičica mleka
- prstohvat soli
- 2 kašike putera
Priprema sendviča
Izrendajte sitno gauda sir. Odsecite koricu sa 3 kriške tost hleba, tako će se sendvič bolje sjediniti s jajima. i Svaku krišku premažite sa po 1 kašičicom majoneza. Preko majoneza rasporedite po 2 kašike izrendanog sira. Na dve kriške preko sira staviti po 1 šnit šunke, a treću krišku hleba ostaviti po strani Jednu krišku hleba sa šunkom prebacite preko druge kriške, tako da šunka ostane na gornjoj strani. Preko šunke pritisnite rukom, ili nekom kuhinjskom daščicom da bi se slojevi stanjili i bolje prionuli izmedju sebe. Zatim, obe priljubljene kriške hleba sastavite s trećom kriškom koju smo ostavili po strani. Ponovo sve tri kriške lagano pritisnite dlanom ili daščicom. Postupak ponovite sa drugim sendvičem.
Pohovanje sendviča
Umutite viljuškom jaja, mleko i prstohvat soli, u plitkoj činiji. Uključite ringlu da se greje na umerenoj vatri. Stavite puter u tiganju da se otopi i umereno zagreje. Možete da pržite svaki sendvič posebno sa po 1 kašikom putera, ili u većem tiganju da pržite oba sendviča zajedno. Sendvič umočite u umućena jaja s mlekom i okrećite ga tako da svaka stranica bude obložena jajima. Nemojte da natapate predugo da se sendvič ne bi raskvasio. Sendvič stavite u tiganj sa zagrejanim puterom i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. U toku prženja okretaćite sendvič ga da bi se ravnomerno ispržio. Nemojte da pržite na visokoj temperaturi, da nam sendvič ne bi pregoreo. Izvadite i stavite sendvič na upijajuću hartiju. Zatim ga presecite po dijagonali. Prijatno!

NEODOLJIVA RUSKA SALATA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, bez kojeg nijedno slavlje ne prolazi
Kremasta i ukusna, daje šmek svakom jelu.

BLEDSKA KREMPITA Biser Slovenije koji je Tito obožavao, osvaja ukusom od 1953
Bledsku krempitu napravio je 1953. Ištvan Lukačević.

DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.

ORASNICE Prhki starinski kolači skupog ukusa, za sve bitne događaje
Super idu uz šolju kafe.

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)