BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg rendane bundeve
- nekoliko kašika šećera i griza
- nekoliko kašika ulja
- nekoliko kašika oraha
- šećer u prahu
- cimet
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Narendajte na krupno rende bundevu. Zatim odvojite po 3 kore. Poprskajte uljem prvu koru, pa uradite isto s drugom i pospite kristal šećerom. Preko druge kore sipajte i šaku mlevenih oraha. Stavite preko treće kore rendanu bundevu, pa je pospite šećerom i cimetom po ukusu. Dodajte 2 kašike griza. Krajeve kora uvijte na unutra, pa malo čvršće urolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Prebacite pitu u pleh obložen pek-papirom. Uvijene pite malo poprskajte uljem. Pecite bundevaru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni. Gotovu pitu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Pospite je prah šećerom i cimetom, secite i služite.
Možda vas zanima:
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
KREM ČORBA OD ŠARGAREPE I KROMPIRA Kao osmišljena za jesen, a krepi organizam u trenu
Sočna i ukusna, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)