BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.

bundevara
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 1 kg rendane bundeve 
  • nekoliko kašika šećera i griza 
  • nekoliko kašika ulja
  • nekoliko kašika oraha
  • šećer u prahu
  • cimet

Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Narendajte na krupno rende bundevu. Zatim odvojite po 3 kore. Poprskajte uljem prvu koru, pa uradite isto s drugom i pospite kristal šećerom. Preko druge kore sipajte i šaku mlevenih oraha. Stavite preko treće kore rendanu bundevu, pa je  pospite šećerom i cimetom po ukusu. Dodajte 2 kašike griza. Krajeve kora uvijte na unutra, pa malo čvršće urolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Prebacite pitu u pleh obložen pek-papirom. Uvijene pite malo poprskajte uljem. Pecite bundevaru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni. Gotovu pitu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Pospite je prah šećerom i cimetom, secite i služite. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading