POSNA BUNDEVARA OD GOTOVIH KORA Hrskava, sa mekanim, sočnim nadevom
Zdrava, osvežavajuća, idealna za doručak ili desert. Ova pita sa bundevom se pravi mnogo brže nego ona klasična, jer je od gotovih kora.
Potrebno je
- 8 tankih kora za pitu
- 500 g rendane bundeve
- 150 g šećera
- 4 kašike griza
- 1 kesica cimeta
- ulje
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Uzmite po dve kore, pa prvu poprskajte uljem, preko nje stavite drugu, pa pospite kašikom griza, a zatim i rendanom bundvom. Pospite sa po tri kašike šećera i malo cimeta. Uvijte u štrudlu i ređajte u podmazan pleh. Na isti način pripremite još 3 rolnice. Pecite na 200 stepeni dok fino ne porumene. Gotove pite sa bundevom pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUNDEVARA NA STARINSKI NAČIN SA DOMAĆIM KORAMA Domaćice nikada ne koriste ovaj sastojak, a baš u njemu je caka
Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.
AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.
POSNA BUNDEVARA SA ORASIMA Aromatična poslastica koja budi sva čula, za pravo uživanje
Mirisna i ukusna, a nema ko va neće tražiti recept.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)