KRMENADLE SA VIŠNJAMA Aromatični spoj različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 4 krmenadle
- 200 g višanja (sveže ili iz kompota)
- 2 kašike šećera
- 1 kašika gustina
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom. Na zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem pecite krmenadle dok ne postanu zlatne i hrskave, otprilike 5-7 minuta sa svake strane. Dok se krmenadle peku, pripremite sos od višanja: ako koristite sveže višnje, stavite ih u tiganj, dodajte šećer i limunov sok. Kuvajte na srednjoj vatri dok višnje ne omekšaju i puste sok. U maloj posudi razmutite gustin u malo vode i dodajte u sos. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Kada su krmenadle gotove, servirajte ih prelivene sosom od višanja. Ovaj slatko-kiseli sos savršeno se uklapa sa sočnim mesom, stvarajući jedinstvenu kombinaciju ukusa.
Možda vas zanima:
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)