PROJA SA SIROM Uspeva svima, a savršena za doručak ili večeru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 12 supenih kašika kukuruznog brašna
- 4 supene kašike pšeničnog brašna
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša kisele vode
- 250 g belog sira
- 1 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašna, jaje, jogurt, kiselu vodu, sir, ulje i prašak za pecivo. Pleh obložite pek papirom, pa smesu izlijte u njega. Pecite proju pola sata, prvih 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa još 20 minuta na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
SOČNA PROJA ZA DOBAR POČETAK DANA Po receptu pevačice Vesne Đogani
Vesna Đogani, pevačica grupe Đogani, vlasnica brojnih hitova, od kojih je najnoviji nedavno ugledao svetlost dana, više od 20 godina je deo muzičke scene. Supruga densera Đoleta Đoganija kulinarske veštine uglavnom prepušta svojoj jačoj polovini. Ipak, da se i ona fenomenalno snalazi za šporetom, dokaz je ova sočna proja, koju obožavaju njihova deca Adrijano i Laura, za koju će vam svi tražiti recept.
PROJA SA KISELOM VODOM Još ukusnija i sočnija, a idealna za dane posta
Pravi se brzo i lako, a preukusna je, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA PROJA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Miriše na detinjstvo i nedelju, a može da je napravi i dete
Sočna i slasna, sjajna za doručak ili večeru.
PROJA SA SIROM Uspeva svima, a savršena za doručak ili večeru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo uživanje.
FRANCUSKA SVILENA PITA Američka poslastica nastala 50 ih od koje će vam poći voda na usta
Naziv francuska nema veze sa ovom zemljom, nastala je u Americi 1950 ih godina 20 veka, na jednom kulinarskom takmičenju.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
NEMOJTE DA KORISTITE ISTU DASKU ZA SEČENJE ZA OVE 2 NAMIRNICE Rizikujete zarazu od ove bolesti
Pored toga što kuhinjski pribor treba da bude čist, potrebno je da povedete računa i o tome koje namirnice ne treba da mešate.
GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
Komentari (0)