DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru

Ivana Pavlović

19:00

Bakina vanglica 0

Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.

proja
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g domaćeg kukuruznog brašna
  • 3 dl kisele vode
  • 1 ravna kašičica soli
  • pola šoljice ulja
  • pola kesice praška za pecivo

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednu posudu stavite brašno pa dodajte so i prašak za pecivo. Dobro promešajte. Sipajte ulje a potom i kiselu vodu i mešajte, dok smesa ne postane kompaktna. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite proju oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.

 

Možda vas zanima:

proja

SOČNA PROJA ZA DOBAR POČETAK DANA Po receptu pevačice Vesne Đogani

09:00

11 avgust, 2024

Sezonski recepti

Vesna Đogani, pevačica grupe Đogani, vlasnica brojnih hitova, od kojih je najnoviji nedavno ugledao svetlost dana, više od 20 godina je deo muzičke scene. Supruga densera Đoleta Đoganija kulinarske veštine uglavnom prepušta svojoj jačoj polovini. Ipak, da se i ona fenomenalno snalazi za šporetom, dokaz je ova sočna proja, koju obožavaju njihova deca Adrijano i Laura, za koju će vam svi tražiti recept.

Komentari (0)

Loading