DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆA PROJA Sočna i ukusna, a mekana kao duša, po starom receptu iz bakine kuhinje
Poslužite je za doručak ili večeru uz prilog po želji, bićete oduševljeni.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZA PROJA Treba vam samo 17 minuta i želja da je napravite, a biće nikad sočnija
Pravi se lako, a preukusna i sočna.

POSNA PROJA ZA POČETNIKE Uspeva BAŠ svima, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
- 300 g domaćeg kukuruznog brašna
- 3 dl kisele vode
- 1 ravna kašičica soli
- pola šoljice ulja
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednu posudu stavite brašno pa dodajte so i prašak za pecivo. Dobro promešajte. Sipajte ulje a potom i kiselu vodu i mešajte, dok smesa ne postane kompaktna. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite proju oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)