MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
Potrebno je
- 1 šolja rendane bundeve
- 2 jaja
- pola šolje kukuruznog griza
- pola šolje pšeničnog brašna
- kafena kašičica cimeta
- pola kafene kašičice praška za pecivo
- 1 kafena kašičica vanilinog šećera
- 2 supene kašike jogurta
- pola šolje mleka
- 4 supene kašike ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte 2 jaja, rendanu bundevu, kukuruzni griz, pšenično brašno, jogurt, mleko i toliko ulja, vanilin šećer, kašičicu Varjačom sjedinite pa sipajte u kalup za mafine. Pecite mafine oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
.
.
Možda vas zanima:
MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.
MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)